Review WonderMedia 8650 R3.0

Am venit cu un review după aproximat 3-4 zile în care m-am jucat cu ea și am pus-o la grele încercări pe care o parte le-a trecut, însă mai sunt și mici neajunsuri, trebuie să recunosc, deși, la 550 de Lei nu știu ce mari pretenții ar trebui să ai sincer.

Caracteristici Generale

Tableta este una chinezească de 7 inch și vine cu un Procesor VIA de 866 MHz și o memorie RAM de 256MB, care, exploatați cu vreo 4-5 aplicații în același timp (Browser, TweetDeck, Google Maps plus cele din background, Antivirus și alte tâmpenii) se descrucă relative bine, în sensul că apar mici sacadări, mai ales când dai un zoom la o poză ori în browser, dar sunt acceptabile, în sensul că nu deranjează.

La capitolul stocare, tableta stă mulțumitor, având 2GB memorie internă (din care puteți folosi 950MB, restul sunt ai sistemului de operare). Pe lângă asta, aveți posibilitatea de a atașa un card MicroSD, de până la 32GB (nu am testat 32GB însă am testat 16GB și merge perfect). deci, de spațiu nu aveți cum să vă plângeți deoarece este suficient și așa, este greu de ocupat.

Display-ul/Touch-ul, deși unul rezistiv, reacționează extreme, dar extreme de bine la comenzi, am rămas chiar plăcut impresionat, de această "chinezărie", aveți cuvântul meu. Este foarte rapid, puteți tasta relativ repede dacă vă învățați cu ea, însă ce mai surprins foarte tare este faptul că poți conecta o tastatură USB, și să o folosești pentru a tasta mai rapid. Genială idee (mouse nu merge).

Wireless-ul are un mic dezavantaj să zic așa, este decât clasă G (802.11 b/g), lipsindu-i clasa N. Asta se simte câtuși de puțin la captarea semnalului Wireless, în sensul că "bate" mai puțin decât un gadget cu WiFi de clasă N. Totuși, am făcut un test, ieșind în parcarea din spatele blocului, adică, la vreo 25-30m, și am prins semnal, nu FULL însă aveam 3/5 liniuțe și se descurca destul de bine. Practic, la banii ăștia eu îl consider suficient și mulțumitor.

Acumulatorul are o putere de 3400 mAh şi are o durată de viaţă de circa 3-4 ore, utilizând Wireless-ul şi circa 5-6 ore fără Wireless. De asemenea, în standby consumul de energie este redus cu aproximativ 90% astfel încât, acumulatorul s-a descărcat numai 7% după 24 de ore lăsat în standby. Bineînţeles, în comparaţie cu iPad-ul ce are o durată de viaţă de până la 8-9 ore, nu se poate compara, însă privind preţul, eu cred că este cea mai bună alegere şi pe mine cel puţin, mă mulţumeşte.

Conectivitate

Tableta beneficiază de un Slot MicroSD după cum vă spuneam mai sus pentru extinderea spațiului de stocare, o ieșire Jack de 3.5mm pentru căști, 2 difuzoare stereo, ce-i drept, care se aud cam încet. Pe lângă aceste ieşiri, tableta vine cu un adaptor, cu o mufă de conectare asemenea celei de iPad, ce oferă 2 ieşiri USB şi o mufă pentru internet prin cablu (ethernet).

Un mare minus aici, ar fi lipsa unei ieşiri video (HDMI de exemplu), deoarece dacă tot redă filmele excelent la 720p ba chiar Full HD, 1080p, ar fi fost foarte bine venită o astfel de ieşire pentru a putea conecta tableta un display mai mare (monitor ori TV). Într-un fel înţeleg, la o tabletă de 500 Lei, am cam multe pretenţii.

Un alt mic minus, spun mic pentru ca oricum pentru mine nu este important, este camera foto/video de numai 1.3MP. Oricum, eu o folosesc numai pentru a scana QR-urile, aşa că, nu ma interesează calitatea ei. Oricum, revenind la preţ, nu prea poţi avea nu ştiu ce calitate la 500 Lei, să fim serioşi şi să gândim logic.

Wireless-ul Inteligent (IntelWiFi) este o opţiune foarte inteligentă ce m-a impresionat, în sensul că, atunci când tableta este in standby, toate aplicaţiile sunt temporar oprite şi wireless-ul este dezactivat automat, pentru a economisi consumul de energie. Atunci când tableta iese din standby, Wireless-ul şi celelalte aplicaţii pornesc automat în maximum 2-3 secunde. Genial!

Concluzii

Tableta îşi merită fiecare bănuţ. Preţul este unul foarte convenabil, pentru aproximativ orice buzunar iar performanţele sunt peste medie. În tot acest timp în care am testat-o, nu am întâmpinat nicio sacadare, niciun frame (major) după cum văd pe internet că se plâng alţii cu tabletele lor chinezeşti. Eu o recomand tuturor ce vor să-şi achiziţioneze o tabletă low-cost, cu sistemul de operare Android, deoarece prezintă un raport excelent calitate-preț.