Review GPS Smailo HD 3.5

După aproximativ 6 luni de utilizare, m-am decis să scriu un review în care să vă prezint toate aspectele PRO sau CONTRA în urma utilizării îndelungate a gadget-ului Smailo HD 3.5, care, pe scurt, este cea mai bună achiziție posibilă în raport calitate-preț.

Prezentare Generală Smailo HD 3.5


Smailo HD 3.5 are un design plăcut, este compact și display-ul de 3.5 inch, suficient de mare, bazat pe touchscreen, desigur, ca la majoritatea sistemelor de navigație, reacționează la cele mai mici atingeri folosing pen-ul ori degetele de ce nu. Pe spate, Smailo prezintă un difuzor destul de puternic pentru un GPS, la care puteți asculta muzică fără nicio problemă, la o calitate relativ bună, repet, pentru un GPS, al cărui principal scop nu este redatul de muzică.

Mai mult decât atât, Smailo HD 3.5 vă oferă posibilitatea vizualizării de filme în format AVI sau DivX, chiar și cu subtitrare, vizualizare de imagini în toate formatele existente, pe scurt, îndeplinește cam toate funcțiile multimedia disponibile pe orice telefon sau smartphone.

Durata de viață a acumulatorului este un alt mare atu. Bateria încărcată la maximum, vă poate ajuta să călătoriți până la 4 ore, utilizat în continuu, fără a-l alimenta la brichetă.

Aspecte Tehnice

Display-ul TFT LCD de 3.5 inch, vă ghidează și redă imagini ori alte fișiere multimedia la o rezoluție decentă de 320x240 pixeli. Versiunea Smailo 3.5 vine cu un procesor Mediatek de 468 MHz, și chiar dacă în valori tehnice, nu sună ca ceva ieșit din comun, vă spun că în tot acest timp, niciodată nu a reușit să se blocheze la redarea de muzică ori filme, ori la calcularea rapidă a unei alte rute.

Procesorul de 468 MHz este unul extraordinar, privind din aspectul principal de funcționare, al GPS-ului. Calcularea unei rute de câteva sute de KM, nu ar trebui să dureze mai mult de 5-10 secunde, însă, acum depinde foarte mult și de configurația voastră, deoarece dacă-l punem la lucru să calculeze cea mai ocolitoare rută, o rută cu mai multe atracții turistice sau alte locații intermediare, timpul crește pe la 15-20 secunde, însă, și acesta este un timp extraordinar.

Funcția Asistena alegere Banda de circulație este un instrument foarte util șoferilor începători, ce îi ajută să aleagă din timp banda de circulație corespunzătoare direcției lor de deplasare, și mai mult decât atât, Smailo prezintă un mod foarte interesant în care vă afișează intersecțiile și sensurile giratorii, precum și modalitatea de a le trece. Un mare plus ce nu l-am văzut la multe GPS-uri.

Ca și funcții pe care Smailo vi le oferă la parcurgerea unui traseu avem: Indicarea vitezei instantanee, foarte precisă de altfel, indicarea timpului rămas în timp real și a distanței, schimbarea traseului în cazul în care ați greșit direcția, foarte rapidă de altfel în numai 2-3 secunde, și multe altele. Deasmenea, pe fiecare porțiune de drum, vă este indicată limita de viteză corespunzătoare, deși, cred că este o funcție a hărților.

Ca și modul GPS, Smailo vine cu două moduri de iluminare, Daylight și Night. Modul de noapte modifică în funcție de fusul orar automat iluminarea display-ului astfel încât să nu devină foarte țipător și obositor pe timp de noapte.

GPS-ul mai prezintă și două ieșiri, una mini-USB și una Jack 2.5mm. Ieșirea USB vă ajută să scocați în memoria internă de 2GB a GPS-ului filme, muzică sau hărți necesare în timp ce ieșirea Jack de 2.5mm, vă oferă posibilitatea de a asculta muzică ori vizualiza filme la o calitate superioară diforului GPS-ului.

Smailo HD 3.5 vine cu sistemul de operare Microsoft Windows CE 5.0 și suportă majoritatea aplicațiilor de navigare precum iGO, iGO Primo ori alte aplicații ce suportă Win CE 5.0.

Aspecte PRO:

  • Foarte rapid.
  • Spațiu de stocare INTERN mare de 2GB, pe care îl puteți mări deasemenea cu un card MicroSD 4GB.
  • Posibilitatea de a reda fișiere multimedia Audio/Video.
  • Prețul, de numai 229 Lei, cu toate accesoriile incluse (Suport parbriz, alimentator, husă protecție și cablu USB).
  • Modurile de asistență la drum, previzualizarea intersecțiilor și a rutei ce trebuie urmată.
  • Acumulator destul de puternic.
  • Suport hărți 2D și 3D foarte complexe.

Aspecte CONTRA:

  • Display-ul putea fi puțin mai mare, bineînțeles pentru asta e Smailo HD 5.0 dar prețul este pe măsură.
  • Uneori meniu greu de accesat cu funcții prea complexe.
  • Uneori "Ați depășit limita de viteză" devine cam enervant și mă face să-l dezactivez.